środa, 3 kwietnia 2013

Smaki nadziewanych czekolad Wedla


Czekolady Wedla podbiły serca setek pokoleń Polaków, i dzieje się tak już od ponad 150 lat. Pierwsza fabryka Wedla powstała w Warszawie w 1851 rok, i przez ten czas znacząco rozszerzyła swój asortyment. Oprócz przysmaków wykonywanych z kakao, można skosztować cukierków, sezamków oraz wafli sygnowanych logiem Wedla. Skupiając się jednak na najważniejszym produkcie, jakim są oczywiście czekolady, warto przyjrzeć się wersjom nadziewanym, których w swej ofercie Wedel ma osiem. Trzy z tych pozycji mają w nazwie słowo ‘duet’, a każdy z tych smaków posiada odniesienie do lata. Pierwszy smak to Egzotyczny duet, czyli zaskakujące połączenie pomarańczy i mango. Z kolei Soczysty duet posiada smak brzoskwiniowo-żurawinowy. Jak podaje producent, jest to wyjątkowo energetyczna mieszanka. Duet złożony z owoców leśnych daje posmak letnich pobytów w lesie. Kolejne smaki czekolad nadziewanych to Pierrot oraz Bajeczny. Pod ich nazwami kryje się nic innego jak smaki popularnych wedlowskich batonów. Pierrot to czekolada o pysznym smaku samych orzeszków połączonych z czekoladą. Bajeczny zawiera dodatkowo wafelki, dla jeszcze większej przyjemności z chrupania. Teraz przyszedł cza na sztandarowe pozycje Wedla, czyli trzy czekolady o smakach, które są uniwersalne gdyż smakują każdemu. Te czekolady posiadają standardową otoczkę Wedla, która oddziela nadzienie oraz czekoladę. Do smaków tych czekolad należy truskawkowa, wiśniowa a także toffi. Wszystkie z nich odstępne są praktycznie w każdym sklepie od największych dyskontów po osiedlowe przedsiębiorstwa. Niedawno na rynek weszły trzy kolejne smaki nadziewanych czekolad marki Wedel: brzoskwiniowa, porzeczkowa oraz cytrusowa. Każda z nich gwarantuje maksymalne doznania związane z bogatą ilością owocowego nadzienia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz